Kom voor ons werken

Hans-Peter Kok, Maxxam

Inkoopdirecteur


Sneller en breder denken

“Suzette Moerman heeft mij geïnspireerd met haar heldere visie en haar ervaring vanuit China. Ik heb deze ochtend geleerd om sneller en breder te denken, buiten je eigen geijkte paden en vanuit een breder perspectief. Maar ook om een proactieve benadering en houding aan te nemen ten opzichte van de snel veranderende markt.”

Concreet worden

“De verschillende opdrachten dwongen me om breder te kijken en sneller te denken vanuit verschillende disciplines, om uiteindelijk alle veranderingen beter te kunnen pareren. Het is daarom ook belangrijk om sneller concreet te worden. Tijdens de sessie hebben we bijvoorbeeld een app bedacht die we ook direct ter plekke hebben ontwikkeld.”

Interessante inzichten

“Een interessant vraagstuk vond ik: ‘Hoe kijk ik vanuit mijn rol naar een jaarplan en hoe kijkt een ander die in dezelfde keten actief is daarnaar?’ Wat voor mij bijvoorbeeld in de maand juni belangrijk is, is voor een ander misschien pas in september relevant. Waarom zou ik daar dan in juni al op sturen? Je kunt veel beter met elkaar samenwerken als je elkaars momenten of uitdagingen van het jaar kent. Vanuit verschillende invalshoeken heb ik inzichten opgedaan om op te anticiperen, dat was super interessant.”

De strijd voorblijven

“Ik ga deze manier van denken en werken absoluut toepassen in mijn organisatie. Ik denk ook dat we wel móeten als we de concurrent voor willen blijven en in willen spelen op de veranderende marken. Suzette heeft mij zeker aan het denken gezet.”

Deel dit bericht in jouw netwerk
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter