Kom voor ons werken

“Voel, hoor, zie, ruik en proef de toekomst” Horecava 2018

door Willemijn Fransen; Caracter Trade & Shopper Professional


Zo luidt de quote van de Horecava: het trefpunt voor horeca professionals. Omdat de foodservice- en retail wereld op veel vlakken onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, reisde ik samen met Suzette af naar de RAI in Amsterdam om een kijkje te gaan nemen.

De enorme inspiratiebeurs is onderverdeeld in 8 segmenten. Er is een grote diversiteit aan ondernemers op het gebied van bijvoorbeeld bakkerij, food, fastservice, dienstverlening; ieder heeft zijn eigen plekje.

Een trend die meteen mijn aandacht trok is vers. De vele kleurrijke presentaties bij stands van de versleveranciers, maar ook een granola bar die haar stand heeft aangekleed met verse groente- en fruitproducten. In het middelpunt van de food afdeling was de ‘veggie & fruit markt’ te vinden met o.a. een kruidentuin en een demonstratie met een slowjuicer.

Daarnaast viel het me op dat niet alleen de retailers bezig zijn met het continu optimaliseren van delivery services, maar dat ook leveranciers volop meedenken over deze groeiende business. Een voorbeeld hiervan is McCain met het introduceren van haar Delivery Solutions, of Aviko met de slogan ‘Take me for delivery, I stay crunchy’.

Ook MVO en voedselverspilling waren hot topics die op veel stands benadrukt werden. Ik vind het ontzettend interessant om te zien dat er nieuwe concepten ontstaan door bijvoorbeeld koffiedik op te vangen en hier paddenstoelen op te kweken waar vervolgens burgers van gemaakt worden. No more waste!

Voelen, horen, zien, ruiken en proeven; alle zintuigen worden geprikkeld zoals de quote luidt. Naast de vele foodleveranciers is de Horecava gevuld met adviesbureaus die zich richten op consumentengedrag. Ook wordt op de beurs zelf door middel van geur en muziek geprobeerd om het onbewuste gedrag van de consument te bereiken. Deze manier van prikkelen kan ook op de winkelvloer een zeer belangrijke rol spelen.

Nieuwsgierig geworden en benieuwd naar wat ik allemaal tegen ben gekomen op de Horecava? Bekijk onderstaande foto’s voor een sfeerimpressie.

       

 

Deel dit bericht in jouw netwerk
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter