Kom voor ons werken

The future is yours!

Het Caracter Compay summer event stond geheel in het teken van customer development. Om daar op de best mogelijke manier invulling aan te geven, lanceert Caracter Company de campagne ‘Infinitiy & Beyond’. En, surprise-surprise… er wordt ook een nieuw label van Caracter geïntroduceerd dat daar op verfrissende wijze invulling aan te geven. Waarom het daar tijd voor is heeft Suzette Moerman een duidelijke visie op. 

Suzette, wat is de gedachte achter het thema ‘Infinitiy & Beyond’?

“We leven in een wereld die super dynamisch is. De snelheid waarin alles zich ontwikkelt, en die van ons gevraagd wordt… als je daar als organisatie niet in meegaat, krijg of heb je het heel moeilijk. Je moet je blijven onderscheiden en vernieuwen; daar worden leveranciers we door retailers dagelijks op gechallenged. Om maar niet te spreken over je interne organisatie en het aantrekken van nieuw bloed.”

Hoe ben je hierachter gekomen?

“De realiteit diende zich keihard aan toen ik 4 jaar geleden in China uit een vliegtuig rolde. Om daar de Chinese vestiging en team van Caracter te vestigen. De energie spuit daar uit de grond. De dynamiek van deze markt is veel groter dan in het westen. Chinezen geloven sterk in de maakbaarheid van dingen, en in vooruitgang. Fouten maken maakt ze niet uit, ook al sneuvelt er wat. Het razende tempo, maar ook het vermogen van mensen om vernieuwing te omarmen heeft mij enorm geïnspireerd. Is echt mijn ‘ ding’  en is wat ik ook bij Caracter in het DNA stop. Je moet ‘beyond’ gaan om tot een onderscheidend resultaat te komen. Die spirit probeer ik ook in onze projecten te stoppen. Niets gaat vanzelf, je moet er vol voor gaan en in geloven. Noem het drive, passie of wat je maar wilt. Daar willen we aan deze kant van de wereld nog wel eens makkelijk mee omgaan. Wachten we tot de klapt valt en zien dan wel, of denken dat het hen niet overkomt. Helaas zo is het niet ”.

Hoe ga jij beyond?

“Dit doe ik door grenzen op te zoeken, het team te challengen en van gebaande paden af te durven wijken als dat nodig lijkt. Niet op te geven. Maar zeker ook, samen te werken, mensen samen te brengen. Dan ontstaat er vanalles en komt vernieuwing vanzelf. En, tataah, je hebt meteen draagvlak. Was ik al vergeten dat lol en magic hierin key zijn? De mogelijkheden zijn eindeloos. Je moet alleen wel zelf opletten en aan de bal blijven. Fouten maken mag, en dingen hoeven niet helemaal uit gekristalliseerd te worden, want dan kun je geen snelheid maken. We hebben de dynamiek van China doorvertaald naar onze westerse aanpak. Dit heeft geresulteerd in een nieuw label, Caracter Creation, dat we hebben uitgerold in Nederland en China. Hiermee hebben we onze footprint in beide landen verdubbeld; zowel in collega’s als in opdrachtgevers en projecten. En heerlijk om die kruisbestuiving tussen de teams te zien, soort van start up vibe. Blijer kun je mij niet maken, dan voel ik me geslaagd. “

Wat typeert dit nieuwe label?

“Deze aanpak hebben we dus uitgerold. Inmiddels al bij zes klanten. Allemaal op de banken. Prachtig toch. Walk the talk! Met z’n allen hanteren we een aanpak waarin we ‘design thinking’ toepassen. Een eenvoudige methode die handvatten biedt om (complexe) uitdagingen op te lossen en inzichtelijk te maken. Het draait om denken én handelen, máár wel op een andere manier dan we gewend zijn. Design thinking is een mentaliteit, een state of mind. 

Wat houdt het concreet in?

“We zijn gewend aan een denkwijze vanuit de linkerhersenhelft die ons stuurt op feiten. Met design thinking stimuleren we juist onze rechterhersenhelft, de ‘magic’ kant. De kant die we nodig hebben om te kunnen vernieuwen, verruimen, op andere manieren tot inzichten te komen, snelheid te maken en minder in hokjes te denken. Ik geloof persoonlijk heilig in de juiste mix van beide denkwijzen. Op deze manier vliegen wij dan ook onze projecten aan, en helpen we leveranciers hun retailers te verrassen. Door samen ‘beyond’ te gaan, zijn we in staat de toekomst het hoofd te bieden!”

Deel dit bericht in jouw netwerk
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter