Kom voor ons werken

Schappenplannen bouwen als een pro! Ennio bij Santa Maria.

Wanneer je als Young Professional bij Caracter Company aan de slag gaat, weet je van tevoren nooit wat er uit gaat komen; je weet alleen dat het leuk, spannend en interessant gaat zijn. Een van de eerste bedrijven waar ik aan de slag mocht, was Santa Maria, marktleider op het gebied van kruiden in tal van regio’s binnen Europa. In de Benelux kennen we het merk met name van hun Santa Maria Tex-Mex portfolio met onder andere tortilla’s, sauzen en kruidenmixen. Wellicht ken je het merk ook van de reclames op tv. Ik maakte onderdeel uit van het trade marketing en category managementteam.

Nieuwe schappenplannen

Ik werd erg warm ontvangen door een fijne club collega’s. Er lag een keurige briefing voor me klaar. Mijn taak was het maken van nieuwe schappenplannen in Nielsen Spaceman volgens de nieuwe categorie visies van kruiden en TexMex. Gedurende de maand oktober 2018 heb ik Santa Maria twee dagen in de week ontzorgd. Voor zowel het kruidenschap als voor TexMex heb ik, na het bouwen van de plannen in Spaceman, het schap óók ter plekke op kantoor gebouwd. Oftewel, een fysiek schap met producten erop. Dit om te testen of het eerder gemaakte schappenplan in het programma óók in de praktijk juist was. Mijn hulp gaf Santa Maria ruimte om focus te leggen op andere zaken in een drukke periode. Het resultaat was dat de schappenplannen geheel naar wens en op tijd zijn opgeleverd.

Alles volgens (schappen)plan

De grootste uitdaging was voor mij om met minimale kennis van Spaceman toch alle schappenplannen volgens de nieuwe visies op tijd afgerond te hebben. Extra leuk is het dan om na het bouwen van een schappenplan in Spaceman te zien hoe het schap er in real live uitziet, en dan vooral dat alles volgens plan klopt! Ik heb het traject als erg leerzaam ervaren. Het was fijn om letterlijk eens in de keuken te kijken bij Santa Maria en om het category en trade marketing team te kunnen ontzorgen in een voor hen drukke periode.

Maximale binding

Interessante insight: op kantoor bij Santa Maria is een grote professionele keuken aanwezig. Hier worden vaak eigen producten getest. Ook worden er professionele koks uitgenodigd en demonstraties gegeven; alles voor een maximale binding met de producten! Zo hebben we een keer tijdens de lunch gezamenlijk hun eigen Santa Maria tortilla’s gegeten met vegetarische balletjes. Ik kende de producten al: ik vind ze erg lekker én ze zijn eenvoudig in bereiding (ook niet geheel onbelangrijk).

Smaakvolle challenges

Een leuk detail was dat collega’s een speciale app op hun telefoon hadden die álle medewerkers van Santa Maria gebruiken, ook internationaal. Via de app worden ze uitgedaagd om challenges met elkaar te doen die zorgen voor binding met het merk en met elkaar/collega’s onderling. Een voorbeeld van zo’n challenge kan zijn dat je een foto in de app plaatst van je team terwijl jullie aan het genieten zijn van een zelfgemaakte Mexicaanse maaltijd op kantoor met Santa Maria producten. Hoe leuk is dat?!

Ik kijk met een goed gevoel terug op mijn periode bij Santa Maria. De klant was zeer tevreden over mij en gaf aan dat de samenwerking met Caracter Company aan alle verwachtingen heeft voldaan. Hoppa, die is in the pocket!

Ennio Espa, Young Professional bij Caracter Company

Deel dit bericht in jouw netwerk
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter