Kom voor ons werken

Sara duikt in de wereld van disposables en verpakkingen

Disposables en verpakkingen

“Begin mei begon mijn avontuur in de wereld van disposables en verpakkingen: een totaal andere categorie dan mijn voorgaande projecten. Gedurende de zomer reed ik voor 2,5 dag per week naar Beuningen om hier de marketingafdeling van Depa Disposables te versterken.

Trade marketeer

Depa Disposables levert disposables en verpakkingsoplossingen aan zowel de Retail als de Foodservice. Nadat ze enkele jaren geleden gestart zijn met trade marketing en dus intensief met marktdata aan de slag zijn gegaan, vertrok hun trade marketeer en hadden zij behoefte om dit gat op te vullen. Aan mij de eer om in actie te komen!

Uitdagingen

De vraag was met name om de markt vanuit data te blijven benaderen, om zo onderbouwde argumentatie te kunnen geven richting de retailer en objectief advies te kunnen geven. Ik moest er even inkomen hoor, want er zijn ontzettend veel technische termen voor al die verschillende materialen! Ook leerde ik snel wat de verschillen in materialen zijn als het gaat om de impact op het milieu. De grootste uitdaging voor mij was om voor Foodservice klanten met een goede becijferde onderbouwing te komen voor bijvoorbeeld het meest optimale assortiment of een perfect schappenplan.

”Tijdens mijn werk kwam ik allerlei zaken aan de weet. Klinkt misschien simpel,
maar ik wist dus niet dat je pizzadozen niet bij het oud papier mag gooien.
Dit vanwege het vet dat erop zit of dankzij een coating waardoor het karton
niet goed gerecycled kan worden. Nooit geweten, maar wel belangrijk!”

Afwisselend en enerverend

Het project was heel afwisselend en enerverend. Door de nieuwe SUP (Single Used Plastics) wetgeving werden de prioriteiten ineens ontzettend anders; geen probleem natuurlijk, maar wel even schakelen. Daarnaast werd besloten om de vacature van trade marketeer niet verder in te vullen. In plaats van ‘het gat opvullen tot er een opvolger kwam’ werd de opdracht dus ineens: zorgen dat collega’s zo makkelijk mogelijk data kunnen aflezen, zodat ze toch met een goede, cijfermatige onderbouwing naar de klant kunnen gaan.

Milieumaatregelen

Ik kijk terug op een super interessante periode. Ik heb een heel ander beeld gekregen van disposables en plastic. Ik weet nog dat ik helemaal aan het begin dacht: ‘Depa, zij leveren toch plastic en kartonnen bekertjes?’ Maar er blijkt zoveel meer achter te zitten! De markt staat namelijk aan de vooravond van hele grote veranderingen die de business compleet anders gaat maken. Ik vond het echt heel tof en motiverend om op dat moment binnen het bedrijf te mogen werken!”

Sara Aarts,
Professional bij Caracter

Deel dit bericht in jouw netwerk
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter