Kom voor ons werken

Op fieldtrip naar Tony’s

door Anneloes Dekkers; Caracter Trade & Shopper Professional


De maandelijkse LEF sessie stond weer op het programma. Voor een LEF sessie komen alle collega’s terug naar kantoor. Tijdens zo’n dag buigen we ons over de laatste trends en ontwikkelingen in de markt, delen we kennis en verbreden we onze horizon. Soms denken met z’n allen mee over een project, komt er een spreker langs of gaan we samen op pad. Net zoals vorige week, toen een fieldtrip naar Tony’s op de agenda stond.

Niet de Tony’s van de chocolade waar je wellicht aan denkt (of geldt dit alleen voor vrouwen?), maar het nieuwe shop concept bij Haan tankstations. Tony’s staat voor goed eten, goede koffie en perfecte service op de juiste locaties. Tony’s is een reden waarom mensen juist graag bij dát tankstation willen tanken.

We begonnen de dag bij Tony’s Coffee & More in Alphen aan de Rijn. Bij deze versie van het Tony’s concept draait het om de goede koffie van Lavazza, aangevuld met een klein assortiment snacks. Het ‘& more’ staat voor de overige producten die je hier kunt kopen. Denk aan Lavazza koffiemachines, IQOS-sigaretten en producten rondom een thema als outdoor sport of BBQ in de zomer. De grote tafel midden in de winkel staat er om mensen extra uitleg te geven over producten, producten te laten bestellen en dus extra service te verlenen. We vervolgden onze route richting Tony’s Streetfood. Het paradepaardje van Tony’s, waar je je waant in een super hippe Amerikaanse foodbar. Je kunt hier heerlijke gerechten bestellen (friet met rendang of pulled pork) die je vervolgens ook nog eens op een hele gezellige plek, aan de bar kunt opeten.

Aan ons de taak om gedurende deze dag, allemaal met een andere ‘pet op’, naar de winkelconcepten te kijken. Er werd gelet op assortimentsmix, winkelindeling, routing, communicatie en de totale beleving rondom het concept, zowel binnen als buiten. De formulemanager, category manager en mede-bedenker van dit concept vertelden ons meer over de filosofie achter Tony’s. Heel inspirerend om te horen hoe zij te werk zijn gegaan en wat hun drijfveren zijn. “Soms moet je beginnen met vliegen als je vliegtuig nog niet helemaal af is en onderweg bijsturen waar nodig. Testen op tactische locaties, zeker niet op de allerdrukste, want dan is succes makkelijker te bereiken. Als je buikgevoel zegt dat iets goed is, dan moet je ook gewoon durven gaan.” Van dit soort uitspraken kregen wij een lach op onze gezichten.

We kwamen aan het einde van de dag weer terug bij ons kantoor in Oosterhout samen met de mensen van Haan. We koppelden onze bevindingen terug, dachten mee over verbeteringen en brainstormden over nieuwe ideeën.

Haan, heel veel dank voor jullie enthousiaste ontvangst en het delen van jullie filosofie, werkwijze en toekomstplannen! We hopen dat jullie net zoveel inspiratie hebben gehaald uit onze ideeën als wij uit die van jullie.

Deel dit bericht in jouw netwerk
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter