Kom voor ons werken

London beats

Enkele weken geleden bezocht ik met een groep bevlogen food managers het prachtige Londen. Het was zeker niet mijn eerste bezoek aan deze wereldstad en toch ontdek ik elke keer weer nieuwe pareltjes. Want ‘London beats’ met al haar ‘nieuwe’ wijken en dito concepten op het gebied van food en non-food!

Het avontuur startte in de bruisende wijk rondom het imposant gerenoveerde Station London St. Pancras International. Alleen al de vele formats in de stationshal bieden  eindeloos veel inspiratie. Maar ook het gebied rondom het station heeft interessante concepten, zoals de steeds veranderende flagshipstore van Waitrose en vele andere concepten zoals Leon, Naturally Fast Food (ook bekend van Schiphol) en Chop’d, Build a better salad… om er maar eens een paar te noemen.

Na een korte tocht met de London Underground (twee haltes) belandden we in de alternatieve sfeer van Camden Market. In deze scene voert wederom food de boventoon. En mocht je toevallig van plan zijn een tattoo te laten zetten, is Camden Market hoe dan ook een place to be. Tijdens een korte, watertandende rondgang langs de food stands mocht ik een overheerlijke pulled chicken coconut proeven. Geloof mij: heaven! De kracht van een goede proeverij werd voor de zoveelste keer bewezen!

En zo stond de reis bol van ervaringen: het ‘wow’-effect in de immense Wholefoods aan Kensington High Street en tegelijkertijd het gevoel dat de vestiging in de Glasshouse Street een jas is die perfect past. En het moment dat ik me weer even een kind van zes waande, in de speelgoedwinkel (lees: attractie) Hamleys, ook wel bekend als de grootste en oudste speelgoedwinkel van de wereld!

Verder bevestigde Marcs & Spencer in de foodhall aan Oxford Street weer zijn ijzersterke reputatie als huismerkontwikkelaar met interessante convenience concepten en innovatieve verpakkingen. Aan de overkant genoten we van het specialiteitenbal van warenhuis Selfridges en ook tijdens ons bezoek aan Borough Market werden de smaakpapillen weer maximaal geprikkeld.

Kortom, ook vandaag de dag klopt het food hart van Londen levendig en is het een van mijn ‘most favorite spots’ op aarde om inspiratie op te doen!

Melanie Murk

Deel dit bericht in jouw netwerk
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter