Kom voor ons werken

Knowledge partner worden door shopperonderzoek

– door Clenda Lonink, Caracter Company Resultant

Recent heb ik weer een super leuke opdracht afgerond namens Caracter Company, dit keer bij Harvest House/TNI in Maasdijk. Ik werkte hier van januari t/m juli voor 2 dagen in de week in de rol van senior trade marketeer.

Vruchtgroenten

Omdat ik nog niet veel ervaring had met Vers, was dat voor mij extra bijzonder. Zo zat ik ineens tussen de tomaten, paprika’s en komkommers in het Westland. Vers heeft een nog grotere ‘battle’ om toegevoegde waarde te bieden aan haar klanten. Iets waarmee we bij Harvest House/TNI nu een stap in de goede richting hebben gezet!

 

Even wat achtergrond: Harvest House/TNI is een telersorganisatie van vruchtgroenten: tomaten, paprika’s en komkommers. Dit betekent dat ze het verlengstuk zijn van de telers op het gebied van product, concept, verpakking, financiën en logistiek. Harvest House/TNI levert aan Europese retailers, met een focus op Nederland, Duitsland, Engeland en Scandinavië.

 

Shopperonderzoek

Mijn opdracht was het uitvoeren van een shopperonderzoek. We wilden inzicht krijgen in het aankoopproces van vruchtgroenten en deze gegevens gebruiken om retailpartners te ontzorgen en adviseren met betrekking tot alle retail p’s. Uiteindelijk doel is uiteraard om de omzet van deze categorie te stimuleren.

Het onderzoek heb ik, samen met bureau The Choice, opgezet en uitgerold. Het bestond uit zowel een kwalitatief onderdeel (shopalongs) als een kwantitatief onderdeel (online vragenlijst). We hielden rekening met een aantal focusklanten. Het begon met een 5-tal shopalongs per retailer. De uitkomst hiervan hebben we gebruikt om een vragenlijst op te stellen voor het kwantitatieve onderdeel. Deze online vragenlijst is door ruim 1.500 shoppers van vruchtgroenten ingevuld. Het bevat zeer vruchtbare antwoorden op vragen als: waar beslissen shoppers over de keuze voor een vruchtgroente, waar letten ze op bij het maken van de keuze, of waar gebruiken ze het voor en hoe vaak?

Eindresultaat

Bij de afronding is voor Harvest House een basis achtergelaten voor de presentatie van het shopperonderzoek aan haar klanten. Een eerste stap om de doelstelling te halen. Ik heb er alle vertrouwen in. Al met al een boeiende en erg afwisselende opdracht. We laten weer een tevreden klant achter!

 

 

 

Deel dit bericht in jouw netwerk
Share on LinkedInTweet about this on Twitter