Kom voor ons werken

Hoe Caracter Company baanbrekend categorievisie advies gaf,
Henkel

[vc_row][vc_column][orbit_heading heading_text=”Categorievisie uitdaging
als basis voor groei bij retail
” heading_color=”#363636″ sub_heading_color=”#555555″ heading_size=”30px” heading_type=”h1″ heading_font=”tt-orbit-opensans” heading_weight=”tt-heading-normal” heading_style=”uppercase” sub_heading_size=”16px” sub_heading_weight=”tt-subheading-light”][vc_row_inner][vc_column_inner el_class=”” width=”1/2″][vc_column_text]Caracter Company heeft een adviserende rol gespeeld in de ontwikkeling van de categorievisie bij Henkel Laundry & Homecare. Een Caracter resultant heeft dit project begeleid. Deze visie moest dé basis worden voor de wijze waarop zij samen met retailers de categorie willen laten groeien. Lees hier het interview met Rob Verkade, Sales director bij Henkel Laundry & Homecare.

Wat was de aanleiding voor een samenwerking met Caracter Company?
Rob: Een grootschalig europees onderzoek naar shopper gedrag en de markt- en categorie ontwikkelingen hebben ons geïnspireerd om onze visie te herschrijven.

Deze visie is dé basis voor de wijze waarop wij samen met retailers de categorie willen laten groeien.

Bovendien geeft deze visie richting aan de invulling van ons merken-portfolio (inclusief innovaties, verpakkingswijzigingen, etc.) om zo de overall categorie doelstellingen te realiseren.

Tijdens de jaarlijkse presentatie aan onze klanten hebben wij op interactieve wijze het complete verhaal gepresenteerd.

Wat wilden jullie met de begeleiding door Caracter Company bereiken?
Rob: Een professionele ondersteuning van ons team waardoor we zeker wisten dat binnen korte tijd en volgens een vooraf besproken structuur er een kwalitatieve output zou zijn.

Hoe is hier invulling aan gegeven?
Rob: Er is een duidelijke offerte opgesteld en snelle oriëntatie met betrekking tot input/output.

Aan de hand van een gestructureerde aanpak hebben we doelgericht naar het eindresultaat toegewerkt. De duidelijke milestones in de procesflow zorgden er bovendien voor dat we ook de interne afstem-ming goed konden plannen. Kortom een efficiënte en effectieve aanpak.[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner el_class=”” width=”1/2″][vc_column_text]

‘Onze insights en clustering per retailer van shopper gedrag wordt als baanbrekend ervaren.’

Wat heeft jou daarbij het meest geïnspireerd?
Rob: De ervaring van andere projecten die de Caracter resultant heeft gedaan geeft vertrouwen en rust. De sessies waren erg intensief en dus hard werken maar het was ook fun.
De energie in het projectteam was continue hoog wat zeker heeft bijgedragen aan het eindresultaat.

Wat zijn de reacties van jullie handelspartners geweest?
Rob: In deze prijs- en promotie gedreven tijden is men op zoek naar een nieuwe richting. Onze insights en clustering per retailer van shopper gedrag als opvolging van de life-cycle clustering wordt als baanbrekend ervaren.

De integratie hiervan in de categorie visie was zeer inspirerend, duidelijk en fact-based.

 

[blockquote animation=”” author=”” ]Uitdaging In kort tijdsbestek uitzetten plan van aanpak voor gedegen categorie groeiplan. Aansluitend op accountdoelstellingen.
Oplossing met Caracter Project management, inspireren en challengen. Werkwijze en aanpak: Caracter category management model ™. [/blockquote][/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]
Deel dit bericht in jouw netwerk
Share on LinkedInTweet about this on Twitter