Kom voor ons werken

Caracter Company helpt met aanscherpen categorievisie,
Santa Maria

[vc_row][vc_column][orbit_heading heading_text=”Aanscherpen categorievisie
door challenge van buitenaf Uitdaging
” heading_color=”#363636″ sub_heading_color=”#555555″ heading_size=”30px” heading_type=”h1″ heading_font=”tt-orbit-opensans” heading_weight=”tt-heading-normal” heading_style=”uppercase” sub_heading_size=”16px” sub_heading_weight=”tt-subheading-light”][vc_row_inner][vc_column_inner el_class=”” width=”1/2″][vc_column_text]Caracter Company heeft een adviserende rol gespeeld in de ontwikkeling van de categorievisie bij Santa Maria. Een resultant heeft dit project begeleid om in korte tijd met het team concrete stappen te maken. Praktijkgericht werken om snel tot resultaat te kunnen komen. Dit heeft Santa Maria veel inzicht en oplossingen aangereikt. Lees hier het interview met Joanneke Gamarino, Category Manager & Trade Marketeer.

Hoe ben je met Caracter Company in aanraking gekomen?
Joanneke: We waren op zoek naar advies voor het aanscherpen van onze categorievisie. Ik kwam uit bij Caracter Company. Ik had al eerder van Caracter Company gehoord maar er nog nooit met hen samen gewerkt.

Wat was de aanleiding om de categorievise aan te scherpen?
Joanneke: Wij willen proactief uitdragen dat wij “de flavouring company” zijn en meer bekendheid geven aan onze merken en producten. Om dit te realiseren moesten we stapsgewijs toewerken naar dit doel en hadden we dus behoefte aan expertise om dit samen met ons te realiseren.

Wat was het doel dat je had?
Joanneke: Ons doel was het aanscherpen van onze categorievisie. Naast Mexicaans zijn we hard bezig om met onze kruiden de Nederlandse markt te veroveren. We willen deze twee pijlers in een heldere categorievisie naar voren brengen en onze focus op “smaak” duidelijk maken.

Hoe heeft Caracter Company hierin kunnen begeleiden?
Joanneke: Een van de senior consultants heeft ons een dag begeleid in een erg nuttige workshop. Tijdens deze workshop waren we met het gehele team bij elkaar en hebben we in erg korte tijd flinke stappen kunnen zetten. Aan het einde van de dag hadden we alle neuzen dezelfde kant op.[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner el_class=”” width=”1/2″][vc_column_text]

‘Wij willen proactief uitdragen dat wij “de flavouring company” zijn en meer bekendheid geven aan onze merken en producten.’

We hadden een nieuwe structuur aangebracht en wisten precies waar we nog meer informatie nodig hadden. De tools die gebruikt zijn, zijn erg goed om inzicht te verkrijgen in waar we staan: wat weten we al en wat hebben we nog nodig.

Wat is het voordeel van externe begeleiding door Caracter?
Joanneke: Het is fijn om met een onafhankelijk persoon te sparren. Door vanaf nul te beginnen zie je precies waar de gaten zitten.

Verder gebruikt de Caracter Company een goede structuur waardoor snel resultaat behaald kan worden. De cases uit de praktijk van anderen helpen om een concreet beeld te vormen van hoe dit aan te pakken.

 

[blockquote animation=”” author=”” ]Uitdaging Commerciële team voorbereiden en challengen o.b.v. bestaande categorievisie in voorbereiding op handelsgesprekken.
Oplossing met Caracter Tailor made training. [/blockquote][/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]
Deel dit bericht in jouw netwerk
Share on LinkedInTweet about this on Twitter