Kom voor ons werken

Hoe Duvel een heldere categorievisie kreeg

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Achtergrond


De categorie speciaalbier heeft de afgelopen jaren een forse groei doorgemaakt. Consumenten willen bewust genieten en stellen kwaliteit boven kwantiteit. Bovendien is de huidige consument op zoek naar variatie middels nieuwe smaken en unieke (lokale) bieren. Deze ontwikkelingen vragen om een strategische visie op de categorie speciaalbier en een concreet plan van aanpak. Met bieren als Duvel, Vedett, Maredsous, La Chouffe, De Koninck, Liefmans en Brouwerij ’t IJ is brouwerij Duvel Moortgat dé speciaalbier categorie expert en neemt daarom de verantwoordelijkheid om een categorie visie te ontwikkelen.

Doelstelling

Samen met retailer(s) een visie ontwikkelen om ook de komende jaren een gezonde categorie groei te realiseren. Dit betekent heldere strategieën en concrete acties die op korte én lange termijn geïmplementeerd kunnen worden.

Hoe hebben we dit aangepakt

Als basis voor de nieuwe categorievisie is (retailerspecifiek) shopperonderzoek uitgevoerd. Deze informatie is in combinatie met overige beschikbare informatie tijdens een insights sessie gedeeld met retailer(s). De doelstellingen en feedback van de retailer(s) gedurende deze interactieve sessie zijn verwerkt in de definitieve visie. De visie is tot slot maximaal tailor made gemaakt in een schappenplan en totaal activiteitenplan.

Resultaat

Met kwaliteit en passie heeft Duvel Moortgat samen met Caracter Company de toekomstige groei van de categorie speciaalbier vormgegeven. In maximale samenwerking met retail. Deze aanpak heeft daarom niet alleen een positief op de relatie Duvel Moortgat en de retailer(s) maar met name op de positieve omzetresultaten voor alle bieren in de categorie en in het bijzonder de kwaliteitsbieren van Duvel Moortgat.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_gallery type=”image_grid” interval=”3″ onclick=”link_image” custom_links_target=”_self” img_size=”70×70″ images=”9534,9536″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text] [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]